PREKO INTERAKTIVNIH, IZKUSTVENIH METOD DELA DO NOVIH ZNANJ IN VEŠČIN

 

 

KAKO PODPRETI OTROKA IN MLADOSTNIKA V STISKI?

Kako se odzvati na nekonstruktivna vedenja otroka, mladostnika? 

Kako se odzvati na čustveno stisko otroka, mladostnika? 

Kako reagirati, ko otrok, mladostnik spregovori o težkih temah?

Kako sem lahko v oporo? 

Ste redno v stiku z otrokom, mladostnikom, v službi, na treningih, na taborih, doma, …? Tudi vas kdaj mučijo taka in podobna vprašanja? 

Vabim vas na delavnici, kjer boste spoznali, kaj se dogaja z otrokom/mladostnikom, kadar doživlja stisko, kaj se dogaja, kadar je izpostavljen vsakodnevnemu stresu zaradi nepodpornega (primarnega) okolja, kako lahko prepoznamo in damo prostor, dovoljenje, da otrok, mladostnik pokaže, kaj se skriva za nekonstruktivnimi vedenji. Večji del delavnice pa bo namenjen predstavitvi praktičnih primerov in vajam, kjer se bomo urili, kako otroku, mladostniku ponuditi empatičen odnos, ki podpira, kako se lahko odzovemo, kaj lahko naredimo in kako poskrbimo za sebe. Prostor je tudi za vaše primere, dileme, vprašanja.

OH, TA NAŠ NAJSTNIK 

Na predavanju boste izvedeli kaj so bistvene značilnosti najstništva, kaj o tem obdobju pravi nevroznanost, kako lahko mladostnika v času odraščanja in soočanja z izzivi podpremo, kako se lahko poslužujemo emocionalnega starševstva, krepimo celostni razvoj možganov in zakaj je to pomembno. Prostor bo tudi za izmenjavo izkušenj, mnenj.

INTIMNOST, MOČ RANLJIVOSTI

Na predavanju bomo govorili o tem kaj pomeni biti ranljiv, zakaj je to za intimne odnose pomembno, ozaveščali bomo lastne načine vzpostavljanja odnosov, se spoznavali s svojimi najglobljimi darovi in izvedeli, zakaj se nam v odnosu z bližnjimi (partner, otroci, starši, …) nekatere zgodbe ponavljajo in kaj nas pri tem lahko podpira, krepi.

MOJE STARŠEVSTVO – MOJA POT 

 Na delavnici bodo starši s pomočjo risanja življenjske črte ozaveščali dogodke, ki so jih kot starše najbolj oblikovali ter vedenjske vzorce, misli, čutenja, ki se ob starševstvu najpogosteje pojavljajo. Skozi delavnico bodo odkrivali močna področja lastnega starševstva ter načine, kako lahko le ta okrepijo in dogradijo ter področja, kjer potrebujejo podporo in načine, kako si lahko to podporo zagotovijo.

CIKEL PREDAVANJ – za samske in ostale, ki jih zanima kvaliteta odnosov s sabo in drugimi

1) KDO SEM? Kako vstopam v odnose?  Sem vreden ljubezni? Se sprejemam? Znam v odnosu poskrbeti zase? Kako se vse to kaže v mojih odnosih? 

2) INTIMNOST Kaj je intimnost? Kako se gradi? Kako jaz vstopam v intimne odnose

3) SAMOSTOJNOST – SAMOZADOSTNOST, v čem je razlika? Kje stojim jaz? 

4) KDO ME PRIVLAČI? ZAKAJ?  Kaj me lahko pri tem podpira? Se privlačnost lahko razvije počasi?

 

VSE DELAVNICE, PREDAVANJA SO PRILAGODLJIVA, po TEMAH in ČASOVNO, glede na vaše potrebe. Od časa trajanja je odvisna tudi cena.